Filmen KK – live med Musica Vitae


Fredagen den 6:e september 2013 klockan 19:00 kommer Musica Vitae framföra musiken till filmen KK live på Palladium i Växjö.
Peter Nordahl som leder orkestern kommer att ha ett sk. klicktrack, en slags metronom som följer filmen. Det gör att musik-starter och tempon kommer vara helt i synk med bilden och det förinspelade pianot som ligger inbakat i filmen.

Biljetter kan köpas vid dörren eller hos Ticnet.
http://www.ticnet.se/event/musik-till-den-vita-duken-musica-vitae-peter-nordahl–m-carlsson-biljetter/281969

Orkesterbilderna i YouTubefilmen är tagna av regissör Wiktor Ericsson.

Kort om filmen:

I KK får vi följa 14-åriga Lillan i en berättelse om ung kärlek och de första förvirrande stegen mot en sexuell identitet.
För manus och regi står Wiktor Ericsson som tidigare framförallt gjort sig känd som manusförfattare, bland annat till den hyllade TV-serien Starke Man.

Lillan är en storväxt tjej i yngre tonåren som spenderar några sommarveckor på sin mammas nya mans lantställe. Hon saknar kompisar och ägnar dagarna åt att gå långa ensamma strandpromenader med sin trogna gamla golden retriever Bess.
Ett gäng jämnåriga killar börjar trakassera henne, men saker tar en oväntad vändning då hon inleder en relation med en av dem, Jens. Lillan och Jens träffas i hemlighet och experimenterar med oskyldiga sexuella lekar. Jens skäms över Lillan och är rädd att de andra ska få veta. Men Lillan låter sig inte såras utan intalar sig att de bara är “KK”: knullkompisar. Då killgängets ledare Patrik listar ut vad kompisen håller på med så besöker även han Lillan. Jens får veta att han blivit sviken och vänder Lillan ryggen. Lillan är ensam och övergiven igen och vill få tillbaka Jens. Plötsligt är det oklart vem som egentligen utnyttjat vem. Kanske behöver Lillan Jens mer än vad hon vill erkänna?

.

Share