Körmusik på Palladium

Jag är stolt att berätta att den 15:e November kl.16:00 kommer Malmökören -64 framföra ett stycke jag skrivit till körens 50-års jubileum. Beställningen var att tonsätta en del av Jan Mårtensons, “Ett långt farväl till Malmö”.
Det ska bli spännande att få höra stycket framföras då det är första gången jag använder en blandning av vokaleffekter och mer traditionell körsång.

Ett långt farväl till Malmö

Snön sänker sig ned i ultrarapid över S:t Petri kyrka.
Mot vilken vi alltid brukade pissa efter hemkomsten från Köpenhamn

Biljetter finns att köpa här:
http://www.kulturcentralen.nu/evenemang/malmokoren-64-7
Mer information om kören finns här:
http://www.malmokoren64.com

Malmökören -64 har varit aktiv i många år. Som namnet antyder bildades den 1964 av den i Sverige icke helt okände musikprofilen Sixten Nordström, som dirigerade kören fram till 1970.

Malmökören -64 har åldrats med stil. Varje körledare har satt sin prägel på körens repertoar och uttryckssätt och under åren har medlemmarna funnit gemenskap och förtjusning i dess sång.

Denna kväll följer vi Malmökören -64 på en resa genom årtiondena. Körledarnas favoriter blandas med nya, specialskrivna verk i en charmant mix. Under ledning av Nicklas Jonsson, bjuder Malmökören -64 på en sprakande eftermiddag som går i minnenas och glädjens tecken.

malmokoren64

bilden lånad från http://www.palladium.nu/event/malmokoren-64/

Share